Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over het gezinsleven met een zorgintensief kind

28 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

Begeleiding à la carte van Volwaardig Leven houdt op 5 juli een gratis onlinebijeenkomst waarin de documentaire ‘Waar de helden zijn’ centraal staat. Deze film gaat over het gezinsleven met een zorgintensief kind en de overgang naar een zorgorganisatie.

In ‘Waar de helden zijn’ zie je het leven van Jons en hoe zijn ouders Arne en Marike en zijn zus Bieneke daarmee omgaan. Hoe voelt het voor een ouder om een zorgintensief kind uit huis te moeten plaatsen? En hoe heeft Bieneke dit allemaal ervaren? De documentaire bestaat uit scènes uit de voorstelling Lastige Ouders, interviews en video’s uit het familiearchief. Wil je alvast iets meer weten over de totstandkoming? Bekijk de flyer van de documentaire.

In gesprek
Na het zien van de documentaire gaan de deelnemers aan de bijeenkomst met elkaar in gesprek over wat de documentaire voor hen betekent en wat hen raakt. Er is ook de mogelijkheid om samen met elkaar en met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over de mogelijke veranderingen die wenselijk zijn in de toekomst om zo betere zorg te bieden aan kinderen zoals Jons. En om beter samen te werken met naasten en hen te ondersteunen.

De bijeenkomst vindt maandag 5 juli plaats van 15.00 tot 17.00 uur via MS Teams en is interessant voor zowel begeleiders als naasten. Deelname is gratis. Aanmelden gaat eenvoudige via deze link.

Op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector lees je meer over het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte van het ministerie van VWS.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!