Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over brand bij zorginstelling online beschikbaar

31 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

De bewoners en begeleiders van behandelcentrum De Schar in Schagen kregen eind 2016 twee keer achter elkaar te maken met brand. De Schar is onderdeel van de Prinsenstichting waar jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen wonen. In Klik beschreven we destijds hoe Prinsenstichting de ervaringen verfilmde. De film ‘Brand’, waarin medewerkers, bewoners en hulpverleners hun verhaal vertellen, is nu ook online beschikbaar.

De branden hadden veel impact op medewerkers en bewoners. Beide keren bleek de brand te zijn aangestoken door een bewoner. In Klik beschreven we uitgebreid wat dit met bewoners en begeleiders deed en hoe ze met de traumatische ervaringen om gingen.

Regisseuse Julia von Graevenitz maakte in opdracht van zorgorganisatie Prinsenstichting en Lijn5 de film Brand, over de beide branden bij behandelcentrum De Schar in Schagen. In 2017 werd de film gepresenteerd aan genodigden uit de gehandicaptensector om de gebeurtenissen te verwerken en ervaringen te delen.

Directeur Ineke Huibregtsen van Prinsenstichting zei destijds bij de presentatie: “Het is goed om te weten wat je te wachten kan staan als er brand uitbreekt. Reken er maar op dat het je een keer overkomt.”

In de film ‘Brand’ deelt de zorginstelling hun ervaringen met het stimuleren van een veilig klimaat voor bewoners en medewerkers. De film is vanaf nu online beschikbaar op www.brand-de-film.nl. Je kunt er de trailer bekijken of je registreren om de hele film te zien.  |

Meer informatie over de film via communicatie@prinsenstichting.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!