Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film en theater ‘Ooit ga je dood’ gaat op tournee

13 september 2016 Door de redactie Geen reacties

Hoe beleven mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving dood en rouw? Dat wordt in beeld gebracht door theaterwerkplaats Carte Blanche en de bedenkers van de website Ooit ga je dood, de Expertgroep. Begin oktober start een korte tournee.

Samen met filmmakers Movedmedia en Liesbeth van Well is er een film gemaakt over het onderwerp. Bij Carte Blanche, een kunstenaarscollectief uit Eindhoven, werken mensen met en zonder beperking samen, omdat ze van elkaar kunnen leren. Handicaps en hindernissen zijn hier juist geen belemmering.

De spelers laten in de film en op het toneel zien hoe zij aankijken tegen dood, wat verdriet met hen doet. Er zijn ook gesprekken te zien met ouders en begeleiders. Bekijk de beelden van de repetitie.


Voor de Expertgroep is het de tweede film over dood en rouw. De try-out is op 1 oktober bij Carte Blanche in Eindhoven. Vanaf 5 oktober gaan film en theater Ooit ga je dood op een korte tournee.

Symposium
In Amsterdam wordt 2 oktober op begraafplaats De Nieuwe Noorder een Ooit ga je dood-symposium gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie is in handen van de Stichting (On)Gewoon, opgericht door Marije Huneman en Linda Frank. Het is de tweede keer dat een symposium over overlijden en rouwverwerking op deze plek plaatsvindt. Klik besteedde daar destijds uitgebreid aandacht aan.

Een overzicht van symposia voor mensen met een verstandelijke beperking over de dood, en meer informatie over het film-theaterproject is te vinden op www.ooitgajedood.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!