Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film en logo willen taboe rond gehandicapten en seks doorbreken

7 september 2016 Door de redactie Geen reacties

Stichting Intermobiel, die zich inzet voor de belangen van mensen met een handicap, wil actief het taboe rondom gehandicapten en seks doorbreken.

Samen met de Dutch FilmWorks-filmmakers van het komische drama Adios Amigos hebben ze een nieuwe website én beeldmerk gelanceerd: www.seksvooriedereen.com.

beeldmerk_seksvooriedereen.jpg

Seks is voor iedereen. Maar als je leeft met een handicap, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Dat is een van de thema’s van de film Adios Amigos, die vanaf 8 september in de Nederlandse bioscopen draait. Voorzitter Veroni Steentjes van Stichting Intermobiel is blij met de film (een remake van de Vlaamse succesfilm Hasta la vista): “In deze film komt seks met een handicap op een integere manier en met een gezonde dosis humor aan bod.

Behalve de film zal ook het beeldmerk mensen aan het denken zetten, en ze wijzen op de website www.seksvooriedereen.com. Het opvallende rode logo wordt de komende tijd actief ingezet op social media, via toiletreclames, Boomerang-kaarten, zadelhoesjes en is zichtbaar op T-shirts van verschillende BN’ers die het thema steunen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!