Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Feestelijke heropening van dagbestedingslocatie ZiZo in Utrecht

28 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

Het is feest bij ZiZo in Utrecht. Het pand waarin eetcafé, cadeauwinkel en atelier samenkomen is na een verbouwing heropend door burgemeester Jan van Zanen. Bij de start in 1993 was ZiZo het eerste bedrijf in Nederland dat vrijwel volledig gerund werd door mensen met een beperking.

De formule uit de koker van zorgorganisatie Reinaerde is lekker opgefrist. Het eetcafé is vergroot en gaat binnenkort ook in de avonduren open. Naast de reeds bestaande lunch en high tea biedt de locatie sinds de verbouwing de mogelijkheid om te komen borrelen. Daarnaast is de website van ZiZo vernieuwd.

Barista
De heropening vond vrijdagmiddag 23 juni plaats. Er werd nu eens geen lintje doorgeknipt. Nee, burgemeester Van Zanen mocht aan de slag als barista. Niek Eimers, een van de cliënten die bij ZiZo werkt, legde hem uit hoe je een goed kopje koffie zet. Daarna mocht de burgervader het proberen en met die handeling was de officiële heropening een feit.

De 29-jarige Niek is overigens voor velen geen onbekende. Hij deed in januari met Lisa mee aan het tv-programma Downtown Dinner van de EO, waar ze een tweede plaats behaalden. Ook had Niek een grote rol in het introfilmpje van het programma, als piloot.

Terug naar de heropening van Zizo. Van Zanen sprak de medewerkers van de dagbestedingslocatie toe. Hij zei onder meer: “ZiZo, dat zeg je wel eens. Bijvoorbeeld met ziezo, dat is gedaan! Dat is ook bij ZiZo het geval: hier ga je elke dag aan het werk. Dat maakt het leuk hier bij ZiZo, dat trekt gasten hier naartoe. Die taart, die broodjes en die leuke cadeautjes. En het beste ingrediënt zijn jullie zelf.”


Breikeuken
Wie op zoek is naar een leuk presentje voor iemand, kan op korte termijn ook voor onder meer mutsen en sjaals bij ZiZo terecht. Dan opent daar de Breikeuken, waar cliënten allerlei cadeau-artikel gaan breien. Uiteraard te koop in de winkel van ZiZo. In het atelier worden kleurrijke woonaccessoires, kaarten, speelgoed en schilderijen gemaakt.

Zizo is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De keuken is geopend tot 17.30 uur. De dagbestedingslocatie is gevestigd in de binnenstad van Utrecht, aan de Oudegracht 281-285. 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!