Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Feest Abrona voor wonen in de wijk

18 september 2013 Door de redactie Geen reacties

Een paar honderd mensen genoten zaterdag 14 september van een concert van Willeke Alberti bij Abrona in de nieuwbouwwijk Sterrenberg in Huis ter Heide. Gevierd werd dat alle negen nieuwe appartementgebouwen van Abrona in de wijk klaar zijn. Ruim 250 mensen met een verstandelijke beperking hebben er een nieuwe woning gekregen.

Sterrenberg is een bijzondere wijk, want er is sprake van een mix van woningen door elkaar: het ene huizenblok is van Abrona, het andere blok is voor de particuliere markt, koop of huur. Alle huizen zijn gebouwd onder dezelfde architectuur. In totaal zijn er 480 woningen in de wijk.

abronasterrenberg.jpg

Integratie
Erik Droog van Abrona: "Tot acht jaar terug leefden cliënten met een zwaardere beperking flink afgezonderd van de maatschappij. Vanuit visie op zorg hebben we bij Abrona besloten om dit anders te gaan doen. We brengen de maatschappij naar de cliënten, omgekeerde integratie noemen we dat."

Ondanks de regen genoten de bezoekers van de Oud-Hollandse spelletjes, de (rolstoel)draaimolen, de fotoshow Sterrenberg en het poppentheater. De muziek werd verzorgd door Abrona's eigen Jan Smit met diverse muzikanten van Abrona. Met om drie uur het  optreden van Willeke Alberti en haar band. Cliënten waren enthousiast over het feest: "Geweldig leuk dat ze dit doen. Ik wil het over een paar jaar wel weer!"

Mensen konden op deze dag een kijkje nemen in een oud gebouw, dat net als alle andere oudbouw gesloopt gaat worden, en in een nieuw zorggebouw aan de Uranushof 14. Abrona's bestuurder Jan Duenk onthulde samen met oud-bestuurder Nico Peelen een plaquette van mozaïek, gemaakt door mensen van de Cultuurcampus in Vleuten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!