Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Faillissement Stichting Gehandicaptenzorg Limburg teruggedraaid

24 april 2013 Door de redactie Geen reacties

Het faillissement van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (Sgl) is teruggedraaid door het gerechtshof in Den Bosch. De rechtbank in Maastricht verklaarde de stichting begin april failliet op verzoek van schuldeisers Speciaal Vervoer Limburg en zorginstelling Tara-manda.

De vervoerder weigerde nog langer ritten te maken, waardoor honderden gehandicapten noodgedwongen thuis moesten blijven. In hoger beroep zei het gerechtshof dat de rechtbank in Maastricht niet goed heeft gekeken of Sgl inderdaad onvoldoende middelen heeft om te betalen. "De stichting heeft een fors positief banksaldo met een eigen vermogen van zo'n 1,2 miljoen euro. Er is genoeg geld beschikbaar om de crediteuren van Sgl te betalen en dat gebeurde ook gewoon," zo oordeelde het hof. "Speciaal Vervoer Limburg en Tara-manda hebben een belangrijke maatschappelijke organisatie als Sgl in grote onzekerheid hebben gebracht. Niet alleen over de voortzetting van de zorg aan zo'n 1.400 cliënten, maar ook over de werkgelegenheid van zo'n 550 personeelsleden."

Bestuurder Leon Poels van Sgl reageert: "Ik ben blij dat hiermee een einde komt aan de grote onzekerheid bij cliënten en medewerkers. Samen hebben we de afgelopen periode hard doorgewerkt. Sgl is een mooie en (financieel) gezonde organisatie. We willen al onze aandacht richten op het bieden van goede zorg en ondersteuning aan de cliënten."

Lees de volledige uitspraak waarmee het faillissement van Sgl ongedaan wordt gemaakt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!