Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Extra steun voor gehandicapte werkzoekenden

13 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

Het wordt aantrekkelijker voor kleine werkgevers om via een premiekorting arbeidsgehandicapten, werkloze jongeren of ouderen en in dienst te nemen. Op dit moment kunnen kleine werkgevers nog niet volop profiteren van de premiekorting. Dat komt doordat de af te dragen premies vaak lager zijn dan de zevenduizend euro aan premiekorting, waardoor men geen recht heeft op het volledige bedrag. Maar dat gaat veranderen.

De ministerraad heeft ingestemd met een brief van minister Asscher van Sociale zaken en werkgelegenheid waarin hij de aanpassing aankondigt. Dankzij de aanpassing maken kwetsbare werkzoekers meer kans maken op werk, doordat kleine en grote werkgevers in gelijke mate van de regeling gebruik kunnen maken.

Kans op fraude
Werkgevers innen de premiekorting nu nog via de maandelijkse loonaangifte. Straks ontvangen werkgevers het gehele bedrag in één keer van de belastingdienst na afloop van het jaar. Kleine werkgevers kunnen zo ook profiteren van het financiële voordeel. De kans op fraude is ook kleiner, omdat gebruik wordt gemaakt van gegevens uit de loonaangiftes van het voorgaande jaar. De administratieve lasten voor werkgevers verminderen, doordat werkgevers niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de berekening en verrekening via de loonaangifte, aldus een persbericht op de site van het ministerie van Sociale zaken. De aangepaste regeling moet 1 januari 2016 ingaan.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!