Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Extra geld voor zorgintensieve cliënten

1 oktober 2007 Door de redactie Geen reacties
Stichting de Twentse zorgcentra heeft de noodklok geluid over onvoldoende budget voor mensen die veel zorg nodig hebben. Staatssecretaris Bussemaker van Vws heeft extra geld beschikbaar gesteld. Op de Losserhof in Losser en in andere voorzieningen van de Twentse zorgcentra zijn veel bewoners met een grote zorgvraag. Hun probleemgedrag of hun combinatie van handicaps vereist intensieve begeleiding. De instelling heeft daarvoor extra budget, op grond van speciale zorgplannen in overleg met Cce (Centrum voor consultatie en expertise).

Dit jaar dreigde er een ernstig tekort te ontstaan, en bestuurder Hans van der Molen trok aan de bel. Hij schreef staatssecretaris Bussemaker van Vws een brief, waarin hij uitlegt hoe de financiële zaken er in Twente voor staan.

Van der Molen stelde: ‘Mijn instelling bezwijkt onder de hoeveelheid zorgintensieve cliënten.’ Van de totaal 900 bewoners zijn dat er 150. Volgens de Twentse zorgcentra en het zorgkantoor zijn de gelden voor de bijzondere zorgplannen magerder dan vroeger. Dat levert een tekort op van 3 miljoen euro per jaar, becijfert Van der Molen.Resultaat van de Twentse actie is, dat er meer geld beschikbaar komt. Bussemaker heeft vrijwel onmiddellijk 10 miljoen euro extra uitgetrokken voor intensieve zorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren