Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Expositie met kleurrijke zelfportretten van cliënten

12 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

Lef en Co in Alkmaar is een dagbestedingslocatie van de Noord-Hollandse zorgorganisatie De Waerden. Alles draait er om kunst. Momenteel is er een expositie te zien met zelfportretten van mensen met een verstandelijke beperking.

De cliënten werken bij Lef en Co vaak aan de hand van een thema. Voor het vervaardigen van hun zelfportret hebben de begeleiders de cliënten meegenomen in een heel persoonlijke reis. Eerst maar eens je eigen foto overtrekken. Langzamerhand durfden de cliënten met andere materialen aan het werk te gaan, zoals verf, textiel, potlood, papier, draad. Het doel was zichzelf zo eigenzinnig mogelijk neer te zetten. Het resultaat is nu te bewonderen.

In totaal veertig kunstenaars hebben in een klein jaar negentig zelfportretkunstwerken gemaakt. Ze kregen hulp van een aantal beeldend kunstenaars en vakbekwame begeleiders. De creatieve ontwikkeling en het persoonlijke verhaal van iedere cliënt stond hierbij centraal. In de eigen galerij van Lef en Co aan de Voordam 6 in Alkmaar is de zeer kleurrijke expositie ingericht. Naar eigen zeggen is een kunstexpositie van deze kwaliteit, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, nog niet eerder neergezet in Nederland.  |

De tentoonstelling is tot 1 juli te bezichtigen. Meer informatie op de
facebookpagina van Lef en Co.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!