Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Experts gezocht met kennis van loverboyproblematiek bij lvb-jongeren

26 september 2016 Door de redactie Geen reacties

Het Landelijk Kenniscentrum Lvb is gestart met het project Loverboyslachtoffers Lvb/Ggz. Voor dit project is het centrum op zoek naar experts die kennis hebben van en ervaring hebben met loverboyproblematiek en (seksuele) weerbaarheid bij jongeren met Lvb- en/of Ggz-problematiek.

Het Kenniscentrum wil met hiermee komen tot een betere preventie, signalering, registratie, opvang en behandeling van slachtoffers van loverboys/mensenhandel. Centraal staan de kennis en de behoefte van de professionals uit de Lvb/Ggz sector. “We gaan hen actief betrekken en halen hun kennis, vragen, wensen en in het veld ontwikkelde instrumenten op middels consultatie en expertmeetings. Professionals kunnen deze resultaten benutten voor jongeren in zorg met (een vermoeden van, een verhoogd risico op of daadwerkelijke) loverboyproblematiek. Deze resultaten kunnen ook worden gebruikt bij de preventie, registratie en signalering van jongeren met LVB/GGZ-problematiek in het sociaal gemeentelijk domein,”, zo meldt het centrum op zijn website.

Op zoek
Het Landelijk Kenniscentrum Lvb is nog op zoek naar experts die kennis hebben van en ervaring hebben met loverboyproblematiek en (seksuele) weerbaarheid bij jongeren met Lvb- en/of Ggz-problematiek. Experts die hieraan mee willen werken kunnen zich melden bij projectleider Ineke Glissenaar (i.glissenaar@kenniscentrumlvb.nl) of projectmedewerker Josine Holdorp (j.holdorp@kenniscentrumlvb.nl) Zij zijn ook te bereiken via (030) 740 04 00.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!