Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Expertisecentrum spraak en taal opent in Maastricht

12 mei 2011 Door de redactie Geen reacties

Kentalis, een landelijke organisatie gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren, opent in Maastricht een expertisecentrum voor spraak en taal voor kinderen met communicatieve beperkingen. In de nieuwe vestiging kunnen 24 kinderen van 2 tot 5 jaar terecht voor onderzoek, advies en behandeling.

"We vinden het belangrijk deze kinderen dicht bij huis hulp te bieden", aldus locatiemanager Karin Petit. De kinderen worden in vier groepen behandeld. Voor al deze kinderen staat een team klaar die hen vanuit verschillende disciplines begeleidt naar een leven waarin ze beter kunnen communiceren met hun ouders, familie, vriendjes en andere mensen uit hun omgeving.

Ook ouders kunnen voor ondersteuning bij Kentalis Maastricht terecht. "Wij vinden de dialoog met ouders belangrijk", zegt Petit. "Ouders kennen hun kind het best en wij kunnen ouders ondersteunen in de communicatie die zij met hun kind hebben. Want ook ouders ondervinden vaker moeilijkheden bij de opvoeding van hun kind, omdat de taal en communicatie anders loopt dan zij gewend zijn. We willen aanvullend aan ouders zijn, zodat zij daarna verder kunnen in de communicatie met hun kind. Dat wat goed loopt behouden of versterken. Daarom is de dialoog met ouders zo belangrijk, omdat je steeds moet aftasten welke vragen ouders hebben en welke vragen het kind aan ons stelt."

Koninklijke Kentalis opent vrijdag 27 mei officieel de deuren van het nieuwe expertisecentrum voor spraak en taal aan de Bemelergrubbe 15 in Maastricht. Vanaf 14.00 uur is er de mogelijkheid om de locatie te bekijken, informatie te krijgen van de medewerkers en aan te sluiten bij verschillende workshops.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!