Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Expertisecentrum Advisium deelt hulpmiddelen en handige apps voor gehandicaptenzorg

23 februari 2017 Door de redactie Geen reacties

Expertisecentrum Advisium, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, heeft in verschillende digitale boekjes een overzicht gemaakt van handige apps en hulpmiddelen voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens een speciale bijeenkomst op 13 en 14 februari deelden ruim 700 betrokkenen van expertisecentrum Advisium eveneens de beschikbare kennis, innovaties en technieken in de gehandicaptenzorg.

Hoe ziet de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking er over een paar jaar uit? Welke kansen er liggen voor zorgorganisaties, expertisecentra en behandelaars? Deze vragen kwamen aan bod bij de bijeenkomst ‘Advisium Experience’.

Ook kwamen er veel concrete voorbeelden voorbij van verbeteringen in de dagelijkse zorg voor mensen met een verstandelijke beperking:

Innovatie
Met name de innovatieboekjes bevatten veel oplossingen voor praktische knelpunten in de dagelijkse zorg waar medewerkers, verwanten en cliënten oplossingen voor zochten. Zo zijn er boekjes die cliënten helpen op verschillende gebieden:

En boekjes met handige overzichten met apps die zorgmedewerkers helpen in hun werk:

Ook zijn er verschillende boekjes gemaakt met daarin innovatieve producten voor de verstandelijk gehandicaptenzorg:


Vlog cliënt
Daarnaast is een cliënt van ’s Heeren Loo gestart met filmpjes over apps. John woont in Elburg en werkt op Zorghoutvesterij Welna. John en zijn mobiele telefoon zijn onafscheidelijk. Hij weet veel over apps en legt daarom graag uit hoe apps werken. Elke maand maakt hij een vlog, een filmpje over apps.

Bekijk de vlogs van John op het Youtube kanaal van 's Heeren Loo.

Bekijk de innovatie-boekjes op de website van ’s Heeren Loo.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!