Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ex-directeur Aveleijn krijgt twee ton

21 januari 2010 Door de redactie Geen reacties

Voormalig directeur Van Praet van AveleijnSdt in Borne krijgt een afkoopsom van 200.000 euro. Hij eiste 750.000 euro, maar dat vond de kantonrechter in Almelo veel te veel.

Van Praet werd vorig jaar op non-actief gesteld. Hij had een renteloze hypotheeklening van een half miljoen euro geïncasseerd bij Aveleijn. De ondernemingsraad zegde het vertrouwen in hem op, de raad van toezicht besloot tot ontslag.

Van Praet verwijt de raad van toezicht uitspraken in de media, waardoor hij ernstige imagoschade zou hebben opgelopen. De raad vond de afkoopsom die hij wilde hebben buitensporig en stapte naar de kantonrechter.

Die vindt ook dat Van Praet is beschadigd door de 'lakse en onzorgvuldige houding van AveleijnSdt als werkgever'. Maar een afkoopsom mag niet hoger zijn dan een jaarsalaris plus vakantiegeld en twee maandsalarissen, wat bij Van Praet neerkomt op twee ton. Ook heeft Van Praet volgens de kantonrechter ten onrechte bonussen doorgeschoven om er fiscaal voordeel uit te halen. De renteloze lening moet hij terugbetalen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!