Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ervaringsdeskundigen helpen bij vragen over verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand

8 november 2017 Door de redactie Geen reacties

SDW, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand ondersteunt, is gestart met bureau MET! De letters staan voor Mijn Ervaring Telt. Het bureau koppelt ervaringsdeskundigen aan een vraag die bij SDW binnenkomt. Bijvoorbeeld: waar kun je als ouder terecht als je kind achterblijft in zijn ontwikkeling?

In zo’n geval kunnen de medewerkers van MET! als ervaringsdeskundige iemand vragen die de weg inmiddels weet in het wirwar aan instanties. Dat kan een andere ouder zijn met een kind dat een ontwikkelingsachterstand heeft.

De ervaringsdeskundigen zijn cliënten of mensen uit hun netwerk die vanuit hun eigen ervaring en beleving antwoord kunnen geven op veel vragen.


Gastles
Avans Hogeschool heeft bureau MET! van SDW al ingeschakeld. Eerstejaars studenten van de opleiding sociale studies kregen een gastles van twee cliënten, die vertelden waar ze in hun dagelijks leven overal tegenaan liepen omdat ze een verstandelijke beperking hebben. Zo kregen de studenten daar een beter beeld van.

Iedereen die een ervaringsdeskundige via MET! wil inschakelen kan op maandag- of donderdagochtend bellen naar 088-259 7680. Of stuur een mail naar info@mijnervaringtelt.nl . Meer informatie is ook te vinden op www.mijnervaringtelt.nl en op Facebook

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!