Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ervaar de online worsteling van mensen met een licht verstandelijke beperking

29 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Voor mensen zonder een licht verstandelijke beperking (LVB) kan het moeilijk voor te stellen zijn tegen welke problemen mensen met een LVB op digitaal gebied aanlopen. Ook ontwikkelaars van digitale diensten hebben vaak geen idee. Daarom is de LVB Media Experience bedacht.

De LVB Media Experience is een gratis hulpmiddel, die jou de problemen laat ervaren waar mensen met een LVB mee te maken hebben als ze digitale diensten willen gebruiken.

Hoe werkt het? Je maakt met de tool via verschillende stappen een fictief account aan. Daarna beantwoord je een aantal vragen over hoe je dit ervaren hebt. Ook krijg je tips en ervaringsdeskundigen. Je leert op deze manier hoe je mensen met een LVB beter kunt begeleiden bij hun mediagebruik. En ontwikkelaars leren hoe je digitale diensten ook toegankelijk voor mensen met een LVB maakt.

De tool is ontwikkeld door diverse praktijkpartners, waaronder Viveon, studenten en het lectoraat Jeugd en Media van hogeschool Windesheim. Je kunt de LVB Media Experience direct uitproberen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!