Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Engelstalige versie van boek over signaalgedrag

12 september 2017 Door de redactie Geen reacties

Het boek ‘Door stil te staan kom je verder’ van Geert Bettinger, waar hij dit voorjaar over vertelde op een Klik studiedag, vindt ook zijn weg in het buitenland. Een Canadese uitgever zorgde voor de Engelstalige versie, zodat ook mensen in het buitenland kunnen lezen over anders kijken naar ‘probleemgedrag’, door Bettinger ‘signaalgedrag’ genoemd. “Daarmee kunnen we een nog grotere groep zorgafhankelijke mensen mogelijk wat uit hun isolement halen,” aldus Bettinger.

Geert Bettinger beschrijft in zijn boek ‘Door stil te staan kom je verder’ de onderliggende oorzaken van (extreem) probleemgedrag aan de hand van casussen. De Engelstalige versie heet ‘Moving on by standing still, a different view of ‘problem behavior”. Deze uitgave is sinds deze week rechtstreeks te bestellen bij een Canadese uitgever, als e-book, pocket of met harde kaft. Binnenkort is het boek ook verkrijgbaar in de boekhandels en via webwinkels als Amazon.

Lees een
eerdere recensie en een interview van Klik met Geert Bettinger over zijn visie op ‘signaalgedrag’. Op de Klik studiedag van 10 maart stond Bettinger stil bij onveiligheid in de verstandelijk gehandicaptenzorg, van zowel cliënten als begeleiders.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!