Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Emb-er gekidnapt als verjaarsgeschenk

12 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

Als je vóór 15 maart een boek aanschaft, krijg je er een geschenk bij, vanwege de boekenweek. Met dat geschenk mag je die zondag ook nog gratis in de trein. Extra aanmoediging voor werkers in de gehandicaptenzorg om dat boekenweekgeschenk te pakken te krijgen: een hoofdrol erin wordt gespeeld door een 16-jarige jongen met ernstig meervoudige beperkingen: Sonny.

De ik-figuur in het boek is een man van 61, Pierre, die om aanvankelijk nog onduidelijke redenen de zwijgende, spastische Sonny uit zijn tehuis heeft opgehaald, zogenaamd voor een wandelingetje. En die de knaap vervolgens heeft ontvoerd naar Zuid-Frankrijk, waar hij hem – zonder medicijnen, aangepast voedsel of verschoning – een berg op zeult om hem zijn levensverhaal te vertellen. Waarom juist op deze dag? Omdat Sonny jarig is, en 16 jaar oud wordt. Een leeftijd die hem niet was toebedacht door zijn moeder.

Het boekenweekgeschenk 2015 heet 'De zomer hou je ook niet tegen' en is geschreven door de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst. Hoe de verhoudingen tussen Pierre, Sonny en diens naamloze moeder precies liggen, wordt gaande het bloemrijk vertelde verhaal duidelijk. Dat zullen we hier niet verklappen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!