Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Elke mogelijkheid benutten voor mensen met emb

28 augustus 2018 Door de redactie Geen reacties

Er is meer in het leven dan ernstig lichamelijk of meervoudig beperkt zijn. De mensen achter de campagne ‘Ik ga EMB’ zien de afkorting emb vooral als ‘elke mogelijk benutten’. Hun facebookpagina en website wordt daarom regelmatig aangevuld met nieuwe inspiratie voor activiteiten waarmee je mensen met emb mee kunt laten doen en bewegen.

Naar buiten, nieuwe dingen leren, plezier maken, ook jongeren met ernstige lichamelijke en meervoudige beperkingen willen hun grenzen verleggen en nieuwe uitdagingen aangaan. Meedoen en jong zijn lijkt voor hen echter vaak ver weg omdat hun handicap veel aandacht vraagt.

De campagne ‘Ik ga EMB!’ gaat over de andere kant van beperkt zijn. Niet ontkennen dat leven met een ernstige fysieke beperking voor jongeren en hun omgeving ingrijpend is, maar vooral kijken hoe deze jongeren als pubers ‘Elke Mogelijkheid Benutten’.

Het platform startte begin dit jaar en wordt gevoed door een groeiende groep jongeren, verzorgers en begeleiders. Ook techneuten hebben zich aan de campagne verbonden en helpen mee om vondsten uit de praktijk die de jongeren helpen mee te doen, van prototype tot werkbaar product door te ontwikkelen.

Zo lees je over een sjoelbak met een bewegingssensor die ook voor mensen met een motorische beperking is te gebruiken. Door je hand in de buurt van de sensor te bewegen kun je zelf een sjoelschijf afschieten.

Een andere tip op het platform is de activiteit met een föhn van de leerlingen van Klas op Wielen op de foto. Jongeren met weinig handfunctie kunnen de föhn zelf bedienen met een grote knop/schakelaar.

Bekijk meer nieuws en inspirerende activiteiten op www.facebook.com/ikgaemb/ en www.ikgaemb.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!