Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Elfstedentocht zeilen om geld in te zamelen

13 januari 2021 Door de redactie Geen reacties

Vier vrienden gaan de Elfstedentocht zeilen. Hiermee willen ze geld inzamelen voor Stichting SailWise die een moeilijk jaar achter de rug heeft. Deze stichting zet zich in om watersport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Het viertal, bestaande uit Rinke Bergsma, Lotte Spaargaren, Tim van Haalen en Suzan Huppes, wil vrijdag 29 januari aan de 230 kilometer lange tocht beginnen. Hun doel: een bedrag van € 5,- per persoon per kilometer op te halen. € 4600,- is daarmee het streefbedrag dat naar SailWise gaat. Daarvan is nu zo’n 30 procent door sponsoren bijeengebracht. Zondag 31 januari moet de tocht volbracht zijn.

In een Valk-zeilboot zonder motor gaan ze de bekende route zeilen. De keuze voor een kleine boot is een bewuste, want de tocht kent veel bruggen en dan moet de mast snel omlaag kunnen. Door de motor achterwege te laten, wordt het echt afzien en komt het aan op doorzettingsvermogen. Dat is dan ook de naam van hun actie: Streven naar afzien. Zo willen ze aandacht geven aan de doelgroep voor wie afzien en doorzetten dagelijkse kost is.

Over de stichting
Stichting SailWise is in 1974 opgericht nadat een revalidatiearts uit Enkhuizen besloot te gaan zeilen met zijn cliënt die het niet meer zo zag zitten na zijn ongeval. De cliënt kon zo ervaren wat hij nog wel kon met een beperking. Hij leerde zijn grenzen verleggen en kreeg meer zelfvertrouwen. Dat is precies wat de stichting de cliënten wil meegeven.

Een eigen geldinzamelingsactie van SailWise moest in september voortijdig beëindigd worden door motorproblemen aan een catamaran. Het einddoel en het streefbedrag werden hierdoor niet gehaald.

Op de donatiepagina van Streven naar afzien is te volgen hoe hoog het sponsorbedrag inmiddels is en kun je zelf uiteraard ook een gift doen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!