Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Eisenpakket personeel Zonnehuizen

10 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Personeelsleden van de failliete stichting Zonnehuizen hebben maandagavond een eisenpakket aan curator Marie Jose Cools overhandigd. In dat eisenpakket wordt onder meer gepleit voor een mobiliteitscentrum voor de mensen die ook na een eventuele doorstart geen baan meer hebben.

Vorige week werd duidelijk dat de onderhandelingen met Loek Winter en de Rentray vorderen en dat een doorstart van Zonnehuizen binnen handbereik ligt. Personeel in de 'primaire zorg' zou bij zo'n doorstart kunnen blijven werken, personeel van facilitaire dienst, technische dienst of administratie zou op zoek moeten naar een andere baan. Voor die mensen springt het personeel nu - gesteund door de vakbonden - in de bres. Bovendien wil het personeel dat wel mag blijven, nu wel eens weten waar ze aan toe zijn en onder welke condities ze mogen blijven.

De acties die de ontslagen medewerkers van woon- en werkgemeenschap Bronlaak dinsdag zouden houden zijn voorlopig van de baan. Zonnehuizen heeft vestigingen in onder meer Zutphen, Olst, Brummen, Loenen en verder in Brabant, Limburg, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland. Het hoofdkantoor staat in Zeist.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!