Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Eerste Special Olympische medailles zijn binnen voor Nederland

27 juli 2015 Ronny Vink Geen reacties

De eerste medailles van het Nederlandse Special olympic team zijn binnen. In Los Angeles wisten de zwemmers op de World games drie medailles te winnen. Op de 25m rugslag haalde Trienco Martini uit Zuidhorn een gouden medaille.

Eerder had Trienco  al een bronzen medaille gewonnen op de 50m schoolslag. Jitze Hoekstra uit Opende veroverde op de 25m rugslag een bronzen medaille.

Michelle Obama
Afgelopen zaterdag begonnen de World Games met een spectaculaire openingsceremonie in het historische Los Angeles Memorial Coliseum. Naast vele bekendheden als Justin Bieber, Eva Longoria, Jimmy Kimmel en Avril Lavigne was de presidentsvrouw van de Verenigde Staten Michelle Obama  aanwezig. “Tijdens de World Games zullen de toeschouwers jullie aanmoedigen én van jullie leren. Zij zullen geïnspireerd zijn en zich realiseren dat wij allemaal hetzelfde willen; trots zijn op onszelf en erin geloven dat dromen waarheid kunnen worden ongeacht de uitdagingen in ons leven. Dat is wat jullie hier doen. Dat is jullie missie. Jullie brengen ons samen en geven ons hoop zoals geen ander dat kan.” aldus Michelle Obama. "Mijn man en ik zijn ontzettend trots op jullie en houden van jullie uit de grond van ons hart.".

Op het podium
De Nederlandse Lize Weerdenburg, nationaal en wereldambassadeur van Special Olympics, stond samen met Michelle Obama op het podium  bij de opening van de spelen.
65 Nederlandse sporters en 22 coaches van Team NL zullen in Los Angelas actief zijn in 13 takken van sport.

Op de foto van links naar rechts Leonie van Putten, Trienco Martini, Jitze Hoekstra en Miranda Alber; Foto Rachelle Photography

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!