Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Eenzaamheid

13 september 2010 Door de redactie Geen reacties

Eén op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Eén op de tien Nederlanders voelt zich zelfs sterk eenzaam. Eenzaamheid is een groot en vaak onzichtbaar maatschappelijk probleem. Coalitie Erbij organiseert daarom van 24 september tot en met 1 oktober 2010 de eerste 'Week tegen Eenzaamheid'.

Eenzaamheid komt voor in alle lagen van de bevolking, onder jong en oud, bij gezonde en zieke mensen. Eenzaamheid is niet alleen een vervelend gevoel: mensen die langdurig eenzaam zijn krijgen ook vaker lichamelijke klachten.

Directeur van Coalitie Erbij, Arie Ouwerkerk: "Mensen vinden het vaak moeilijk om er voor uit te komen dat ze eenzaam zijn. Het vergt veel creativiteit en doorzettingsvermogen van eenzamen zelf om er uit te komen, maar ook van de eigen omgeving, de buurt, de vrijwilligers en professionele organisaties. Toch kunnen kleine initiatieven een groot verschil maken doordat mensen actief worden en contact met elkaar leggen."

In de laatste week van september zijn op diverse plekken in het land activiteiten voor burgers, vrijwilligers en professionals om iets aan eenzaamheid te doen. Een overzicht van alle activiteiten staat op www.eenzaam.nl/week.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!