Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Een vakinhoudelijk feest voor de verstandelijk gehandicaptenzorg

23 september 2021 Door de redactie Geen reacties

Nog één week en dan organiseert Klik haar jubileumcongres speciaal voor begeleiders en zorgverleners in de verstandelijk gehandicaptensector. We hebben nog een keer alle highlights op een rij gezet van deze dag. Leer meer over jouw vak en kom ook op 1 oktober naar de Prodentfabriek in Amersfoort (beperkt plek) of neem online deel aan het congres.

Klik voorziet zorgverleners in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking alweer 50 jaar van informatie over hun vak. Vier je de ‘Klik’ die zo belangrijk is in jouw werk met ons en kom je ook naar ons jubileumfeest? Schrijf je in voor het jubileumcongres op locatie of online op vrijdag 1 oktober 2021 en kies welke workshops je graag volgt. In onderstaande vlogs krijg je vast een indruk van enkele van de vele bijdragen op het congres.

Verschil maken
Orthopedagoog Lot de Swart maakt mensen graag enthousiast om een verschil te maken voor de ander. Dat doet ze ook als dagvoorzitter op het jubileumcongres van Klik op 1 oktober, vertelt ze in een kort filmpje over dit bijzondere event voor iedereen in de verstandelijk gehandicaptenzorg:


Quiz gezondheidsproblemen
Het herkennen van gezondheidsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking is vaak puzzelen. Arts verstandelijk gehandicapten Monique Doeswijk-van der Wolf helpt je om signalen te herkennen en deelt haar kennis over veelvoorkomende klachten bij cliënten in een interactieve quiz op het Klik jubileumcongres van 1 oktober:


Contact maken
Loes den Dulk en Ronald van Dijk van Raad op Maat laten in hun vlog en tijdens het congres zien wat er gebeurt als je te snel doorstoomt naar een advies of oplossing voor de cliënt en niet de tijd neemt om echt contact te maken.


Maken we echt verbinding met de cliënt of verbinden we voorwaarden aan het contact? Orthopedagoog Karel De Corte laat zich al meer dan dertig jaar inspireren door ‘gentle teaching’ in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij geeft een voorproef van zijn lezing over de kracht van verbinding op het Klik jubileumcongres op 1 oktober:


En meer
Daarnaast zijn er workshops over
-     Psychiatrie en lvb, door teamcoach en trainer Mieke Janssens en trainingsacteur Rob Marinus
-     Autisme en structuur, door orthopedagoog en Klik-columnist en redacteur Hilde Zevenberen
-     Omgaan met ‘probleemgedrag’, door Margreet Pereboom, coach bij ASVZ en Klik-columnist.
-     Positieve ontwikkeling van seksualiteit, door seksuoloog en Klik-colulmnist Welmoed Visser.
-     Ervaringsdeskundigheid inzetten, door coach en ervaringsdeskundigen van de LFB.
-     Mogen kiezen; de dilemma's bij eigen regie, door onderzoekers van de Erasmus Universiteit.

Kom je ook naar ons jubileumfeest? Schrijf je in voor het jubileumcongres op locatie of online op vrijdag 1 oktober 2021 en kies welke workshops je graag volgt. |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!