Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Een inclusiever Nederland met platform Leven=Meedoen

14 juni 2023 Redactie Klik Geen reacties

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft een nieuw platform ontwikkeld: Leven=Meedoen. Hierop staan allerlei initiatieven die het mogelijk maken voor mensen met een beperking om mee te doen in de samenleving. Dit inspireert anderen om ermee aan de slag te gaan. Het platform is continu in beweging, omdat er steeds nieuwe ideeën worden toegevoegd.

Nederland heeft nog best wat hobbels te nemen voor mensen met een beperking onbeperkt mee kunnen doen in de maatschappij. Maar er zijn al vele succesvolle voorbeelden te vinden en die hebben nu hun eigen podium op Leven=Meedoen.

Je vindt er initiatieven op drie vlakken:

  • Leer
  • Werk
  • Leef

Bij ‘Leer’ is bijvoorbeeld een initiatief van zorgorganisatie Amarant te vinden, waarbij mensen met een beperking nieuwe dingen leren op hun werk. Zoals een opleiding volgen tot assistent Logistiek, die jou na afronding een officieel diploma oplevert. Heel handig voor de cliënten die bij kringloopwinkel De Kringloper werken.

Vervolgactie
Elk verhaal, initiatief of ervaring bevat aan het eind een laagdrempelige vervolgactie. Zoals de naam en telefoonnummer van iemand voor meer informatie of een website waar je je meteen kunt aanmelden.

Bekijk een filmpje op de website van de VGN waaruit de noodzaak van het platform Leven=Meedoen naar voren komt.

Heb je vanuit de gehandicaptenzorg goede ervaringen of ideeën voor op het platform, die bijdragen aan meedoen en inclusie, waar andere organisaties ook van kunnen profiteren? Meld je gerust aan en laat het platform verder groeien.

Leven=Meedoen draagt bij aan de Visie 2030 van de VGN, een visie die ernaar streeft dat in 2030 iedereen ongeacht beperking een betekenisvol leven kan leiden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!