Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Een goed compliment geven aan je cliënt of collega

1 maart 2021 Mariëlle Tromp Geen reacties

1 maart is het Nationale Complimentendag. Misschien is hier binnen jullie organisatie aandacht aan besteed. Eigenlijk is het natuurlijk ontzettend jammer om maar één dag per jaar bewust te zijn welke complimenten je geeft. Een goed compliment kan namelijk veel in gang zetten. Het kan de motivatie van de ander een boost geven, beschrijft Marielle Tromp in haar blog.

Een goed compliment kun je geven aan een cliënt, maar ook je collega’s.

Het is goed om even na te denken over je compliment. Want hoewel je dit waarschijnlijk met een positieve intentie geeft, betekent het niet altijd dat het ook altijd goed aan komt of het gewenste resultaat heeft. ⁠

Podcast over het geven van een goed compliment
Ik heb een podcast-aflevering gemaakt over het geven van een goed compliment. Zo hoef je niet nóg meer naar een scherm te kijken, maar luister je onderweg naar huis of tijdens een wandeling.

In deze aflevering deel ik met je: ⁠
✔ Waarom niet elk compliment een goed compliment is; ⁠
✔ Wanneer het zelfs tegengesteld kan werken;⁠
✔ Met welke 3 ingrediënten je zorgt voor een compliment met resultaat;⁠
✔ En hoe je met je compliment niet alleen kijkt ‘tot nu toe’, maar ook een boost geeft voor de toekomst. ⁠

Deze podcast kan je hieronder beluisteren, maar het is nog makkelijker via jouw podcast app. Klik op de afbeelding als jouw app hier bij staat:

apple_podcast.png

spotify_podcast.png

Of zoek binnen je eigen podcast-app op 'Positief Motiveren' (en laat het me alsjeblieft weten als je hem dan niet vindt).

Je kunt ook de aflevering hier beluisteren:

 

Wil je meer weten over complimenten?
In een 3-delige mini-training leer je meer over het geven van complimenten. De podcast is daar onderdeel van. Meer informatie via www.complimentenregen.nl.  | Door Marielle Tromp, dit artikel is eerder verschenen op www.vitalezorgverlener.nl/zo-geef-je-een-goed-compliment-3-ingredienten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!