Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Een bijeenkomst starten over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

9 maart 2016 Door de redactie Geen reacties

Oudervereniging KansPlus heeft een handreiking gepubliceerd waarin je leest wat een dementietafel is, en hoe je zo’n bijeenkomst over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking organiseert.

Bij Dementietafels gaan familie, mantelzorgers en professionele hulpverleners met elkaar in gesprek over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Van 2012 tot en met 2015 heeft belangenvereniging Ieder(in) de Dementietafels gecoördineerd. Er zijn inmiddels meerdere van deze bijeenkomsten georganiseerd in alle provincies. De Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland (VGN), Fonds verstandelijk Gehandicapten, Rabobank Foundation en stichting SPZ verleenden financiële steun.

KansPlus gaat komend jaar de Dementietafel in de verschillende provincies en de werkgroepen die hierbij betrokken zijn, ondersteunen en versterken.
Ook is er aandacht voor het organiseren van nieuwe Dementietafels. Daarvoor is recent de handreiking 'Dementietafel delen & verbeteren' verschenen, met tips voor het oprichten van een Dementietafel. De papieren versie van deze handreiking is te bestellen bij KansPlus (info@kansplus.nl).

Meer informatie over de Dementietafel is te vinden op www.kansplus.nl en www.kennispleingehandicaptensector.nl .  

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!