Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Zij wel

14 december 2020 Door de redactie Geen reacties

“Waarom mag ik niet knuffelen, en zij wel?” vraagt een cliënt. Een begeleider beschrijft in een pijnlijke anekdote hoe lastig het wordt als iedereen anders met de coronaregels omgaat in de gehandicaptenzorg. Lees haar bijdrage hierover voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 9 van 2020:

Echt gebeurd – Zij wel, en ik niet
Nick is een echte knuffelbeer, maar met corona mag dat even niet. Dat zijn vader weken niet op bezoek mocht komen, dat heeft hij met veel spanning en tranen overleefd. Dit weekend mag hij gelukkig weer naar huis, dat zal hem goed doen.
Als ik de kamer binnenkom, zie ik Nick geïrriteerd op en neer lopen en alles wat hij tegenkomt op de grond gooien. Ik vraag hem wat er aan de hand is, waarom hij zo doet. Nadat hij eindelijk een beetje tot rust gekomen is, komt het hoge woord eruit. Hij mag zijn vader niet knuffelen, ze moeten op afstand blijven van elkaar is hem verteld.
“Ja Nick, nu met corona mag dat even niet,” antwoord ik hem.
“Maar waarom mag ik dat niet, en zij wel?” is zijn reactie. Dan zie ik pas dat een medebewoner en collega elkaar kietelen en knuffelen. Tja, zo wordt het ook wel heel lastig uit te leggen en begrijpen allemaal. | N.N.

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!