Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Zien wat een cliënt ziet

14 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

Joost, een man met een verstandelijke beperking, zit niet lekker in zijn vel. Zijn begeleider ontdekt waarom, door zich te verplaatsen in zijn standpunt. Lees zijn anekdote in de Echt gebeurd van deze maand, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon en publicatie in Klik.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 5, juni 2017:

Zien wat hij ziet
“Het gaat niet zo lekker met Joost,” zegt mijn collega bij de overdracht. “Hij is mopperig, maar ik weet niet waar het aan ligt.” Ik besluit Joost op te zoeken. Hij staat in de verte bij een bouwhek. Oude huizen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Ik ga naast hem staan en zie wat hij ziet. Zijn oude woning wordt vandaag gesloopt. De plek waar hij ruim zes jaar heeft gewoond, van alles meegemaakt. “Denk je aan je oude huis, Joost?” vraag ik. Hij knikt en vertelt mij over zijn tijd daar.

Zo werd die dag toch een goede dag voor hem. Door te gaan staan waar hij stond, kon ik zien wat hij zag en zo bij zijn beleving aansluiten. | Vincent Zijffers, geïnspireerd op het boek ‘
Door stil te staan kom je verder’ van Geert Bettinger

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!