Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Wie is die man?

6 december 2017 Door de redactie Geen reacties

Er loopt de laatste tijd een rare man rond met een baard en een rode punthoed op. Begeleider Joyce vraagt Bas wie dat toch is en daar heeft hij wel een (verrassend) antwoord op. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wie is die man?
“Heb jij hem ook gezien?” vraag ik aan Bas. Hij kijkt me aan en begrijpt niet helemaal wat ik bedoel. Bas is een jonge vent met een licht verstandelijke beperking en autisme.

Ik vertel dat ik een man heb gezien, met een soort rode driehoek op zijn hoofd en een lange witte baard. En die man had ook een stok in zijn hand. En hij had een soort jurk aan, een rode met wit. Bas kijkt me aan en een klein glimlachje verschijnt om zijn mond.

Al weken is iedereen druk met pepernoten, cadeautjes en alle spanning die hoort bij 5 december. Ik vertel verder en zeg dat ik die man zag lopen en dat hij cadeautjes bij zich had…

En dan vraag ik aan Bas: “Weet jij eigenlijk wie die man is?”

Zijn reactie: “Oh… Anton!”

Ik kan mijn lach niet onderdrukken. Dat heeft hij goed gezien, Anton is een begeleider die namelijk als Sint verkleed ging.  |  Joyce Hofman

Ook iets bijzonders meegemaakt met een cliënt?
Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!