Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Waardering van vrijwilligerswerk

6 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

Als je als begeleider ook vrijwilligerswerk doet in de zorgorganisatie waar je werkt, heb je eigenlijk twee petten op. Ondanks dat dit verwarrend kan zijn ook voor de zorginstelling, is het toch fijn als die inzet naast je werk ook gezien en gewaardeerd wordt. Hierover schrijft Helen Versteegen in de rubriek Echt gebeurd. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 2 2019:


Waardering
In december worden zowel medewerkers als vrijwilligers beloond voor hun inzet met een Kerstpakket. Nu ben ik zowel medewerker als al meer dan 25 jaar vrijwilliger. Tot mijn verbazing kreeg ik afgelopen jaar wel een Kerstpakket als medewerker, maar niet als vrijwilliger. De uitleg van de vrijwilligerscoördinator was dat je geen twee petten op kan hebben. “Je bent of medewerker, of vrijwilliger, maar beide kan niet.” Dus vandaar dat ik ook maar één pakket kreeg. Nu was het zo dat alle vrijwilligers hetzelfde pakket kregen als de medewerkers. En ik snap dat het ook niet echt logisch is om twee dezelfde pakketten te geven en ontvangen. Maar als vrijwilliger had ik wel gehoopt op een beetje waardering voor de ruim 200 uur vrijwilligerswerk naast mijn 34-urige werkweek.  |  Helen Versteegen

Zelf iets bijzonders meegemaakt in of buiten je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!