Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: verrader

10 mei 2023 Redactie Klik Geen reacties

In een stoppen met roken-traject voor cliënten met een licht verstandelijke beperking krijgt begeleider Claudia Kaagman niet altijd de reacties waar ze op hoopte. Lees haar anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de echt gebeurd uit Klik 4 van 2023:

Verrader

Mijn is missie om cliënten te motiveren na te durven denken over stoppen met roken. Zo tref ik Peter die net een tosti aan het maken is. “Oh, heb je haar weer,” zucht Peter diep. Ik ken Peter langer dan vandaag en weet dat dit zijn manier van communiceren is. Hij weet van mijn missie en ik vraag hem vanaf welke leeftijd hij al rookt.

“Jij bent de laatste aan wie ik dat ga vertellen, jij landverrader!” is zijn reactie. Tot zover mijn eerste zet.

Vervolgens loop ik naar Charlotte met wie ik vaker over het roken sprak. Ik vertel dat we een traject starten waarin je bij de eerste week niet roken elke dag € 1 verdient, € 7 in een week tijd.

Charlotte springt enthousiast op en roept uit: “Zeven euro?! Daar kan ik precies een pakje shag van kopen, geweldig!”

Ik zie nu al uit naar mijn derde zet. | Claudia Kaagman

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Lees ook een artikel over deze missie en training:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!