Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Uiterlijk

17 december 2019 Door de redactie Geen reacties

Hoe je eruit ziet kan als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking ook een rol spelen. Cliënten geven vaak ook direct terug wat ze van je uiterlijk vinden, zo beschrijft begeleider Claudia Kaagman in een bijzondere anekdote. Lees haar bijdrage voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 9 2019:

Uiterlijk
Op een mooie zomerdag bezoek ik cliënt Jaap. “Hey, je hebt nieuwe oorbellen!” zegt Jaap, die wijst naar mijn koperkleurige ronde oorbellen. “Ja dat klopt, leuk hè?” reageer ik enthousiast. “Nou, het lijkt alsof je nu twee wokpannen in je oren hebt hangen,” vindt de altijd charmante Jaap.

Lachend ga ik daarna naar Jamy, die me na ons gesprek van dertig minuten toch even moet onderbreken. “Claudia, even over je lippenstift hè... Die kleur doet me denken aan mijn opa die dood was, zulke lippen had hij ook in de kist. Kun je die kleur de volgende keer niet op doen?” vraagt Jamy op serieuze toon.

Aan het einde van de werkdag vertrek ik richting huis; inclusief mijn wokpannen en enge lippen. Hopelijk laat mijn man me het huis nog in.  |  Claudia Kaagman

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!