Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Superschoon

10 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Cliënt Felipe heeft zelf voor elkaar gekregen dat zijn schoenen weer blinkend schoon zijn. Iets te schoon zelfs blijkt, beschrijft begeleider Anne-Marie Klaassen in een anekdote voor Klik 8. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de anekdote van een begeleider in Klik 8 van 2021:

Echt gebeurd – Superschoon
Huishouden is niet Felipe zijn grootste hobby, maar vanmiddag kwam hij vol trots zijn spierwitte schoenen laten zien. “Kijk eens hoe mooi wit mijn schoenen zijn,” zegt hij met een grote glimlach.

Ik bewonder zijn spierwitte schoenen die schitteren in de zon en pijn doen aan mijn ogen. “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?”, vraag ik.

“Nou, mijn collegaatje zei dat ik deze schoenen in de wasmachine kon doen met zo’n wasblokje. Dan zouden ze echt schoon worden. Het werkt ook nog!” antwoordt hij.

“Goed gedaan man,” bevestig ik natuurlijk. Ik vind het veel te leuk dat hij zo trots is!

De volgende middag valt er een fikse bui. Felipe komt drijfnat binnengelopen. Wat heeft hij rare schoenen? Dan zie ik dat zijn spierwitte stappers schuimen als een tierelier. Hij kijkt me hulpeloos aan.

“Hoeveel wasblokjes had je er eigenlijk bij gedaan, Felipe?” vraag ik.

“Maar twee!”, zegt ie. Met een ingehouden lach zeg ik dat dat misschien toch eentje teveel was. | Anne-Marie Klaassen

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!