Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Snelle leerling

12 december 2018 Door de redactie Geen reacties

Leerling Marije was kapster en is overgestapt naar de zorg omdat ze meer wil betekenen voor anderen. Soms moet ze alleen nog leren letterlijk een stapje terug te doen in de zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking, beschrijft een begeleider. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 9, december 2018:


Snelle leerling
De verfrissende kijk van leerlingen is gewoon leuk. Onze leerling Marije was kapster en ze wil heel graag meer betekenen voor anderen. En wat is nu meer dankbaar, dan werken in de zorg? Dus is ze begonnen aan de praktijkopleiding. Alleen als cliënten iets zelf kunnen, moet Marije nog leren om dat los te laten. En soms moet ze ook letterlijk meer afstand houden.

Mark gaat zelfstandig naar het toilet. Alleen check je na afloop of alles weer netjes weggestopt zit. Vaak moet je Mark ook even helpen herinneren aan het handen wassen.

Marije stond iets te dichtbij toen Mark klaar was en hij zijn broek ophees. Met het ophijsen floept hij altijd zijn 'ding' z'n onderbroek in.

Marije kwam vertellen dat ze nu begrijpt waarom je afstand moet houden. Ze voelde de spetters in haar gezicht.  |  Willemieke Klaassen


Zelf iets bijzonders meegemaakt in of buiten je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!