Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Schooier

17 november 2020 Door de redactie Geen reacties

Al weken loopt een kat, Schooier hebben we hem genoemd, met ons mee tijdens de wandeling met cliënten. Begeleider Willemieke Klaassen schrijft hierover in een bijzondere anekdote. Lees haar bijdrage hierover voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 8 van 2020:

Echt gebeurd - Schooier
Al weken loopt een kat, Schooier hebben we hem genoemd, met ons mee tijdens de wandeling met cliënten. Zelfs Karel is al helemaal gewend dat de kat erbij hoort. Karel loopt achteraan en wacht als iemand anders in ons groepje stopt met lopen. Hij wacht nu dus ook op Schooier als die een andere route neemt. De eigenaar is onbekend, dus na de wandeling geef ik de kat te eten. Schooier weet het al precies.

Lukas vindt Schooier ook interessant. Hij bekijkt de kat en voelt een keer. Als Lukas ziet dat ik de kat wat eten geef, gaat hij gezellig erbij zitten.

Ik bekijk het tafereel en verbaas me dat Lukas die erg gefocust op eten is, niets pakt. Schooier eet rustig door tot het bakje kattenvoer bijna leeg is. Dan opeens lijkt Lukas te denken: ‘Ja maar ik wil ook nog wat’ en grijpt nog snel de laatste brokjes uit het bakje. | Willemieke Klaassen

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!