Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: rouwbegeleiding

22 juni 2020 Door de redactie Geen reacties

Hoe ondersteun je een cliënt die zijn overleden moeder mist en help je hem bij zijn verdriet? Consulent Ina Braber schrijft hierover in een bijzondere anekdote. Lees haar bijdrage hierover voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 5 van 2020:

Aardbeienvlaai
Ik ben op bezoek bij een cliënt waarvan de moeder is overleden, om hem te helpen in zijn rouwproces. “Vandaag was mama jarig. Dan aten we altijd aardbeienvlaai,” vertelt hij. Hij zucht diep en veegt een traan weg.

We vervolgen ons gesprek, maar op de achtergrond reageert een begeleidster: “Weet je wat? Zullen wij straks om aardbeienvlaai gaan en aan mama denken?”

De cliënt knikt verheugd en we ronden ons gesprek af. Bij de deur vraagt de begeleidster: “Heb je nog tips voor mij, om Peter te begeleiden in zijn verdriet om zijn moeder?”

Mijn antwoord: “Samen heerlijk genieten van de aardbeienvlaai, dank je wel, collega!”  |  Ina Braber, consulent levensvragen Gors

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!