Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Passend onderwijs

5 februari 2020 Door de redactie Geen reacties

Het is mooi als kinderen met een verstandelijke beperking een plekje kunnen krijgen in het reguliere onderwijs, schrijft begeleider Marian Onrust. Maar haar zoontje heeft er moeite mee als een leerling met downsyndroom anders behandeld wordt. Lees haar bijdrage hierover voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 1 van 2020:

Passend onderwijs
Mijn zoontje Tommy komt een beetje stilletjes uit school. Hij zit sinds kort in groep 1. Nadat ik thee heb ingeschonken, vraag ik of hij nog iets leuks gedaan heeft in de klas. Hij kijkt me aan en vraagt: “Mama, wat heeft Kai?”

Kai is een jongetje in zijn klas. “Kai heeft het syndroom van Down, Tom,” zeg ik. Ik vind het mooi dat Kai een plekje heeft binnen het reguliere onderwijs.

“Mag ik dat ook een keer hebben?”, vraagt Tommy. Ietwat opgelaten over deze vraag kijk ik hem aan: “Hoezo dan?”

“Nou, Kai mag steeds bij juf op schoot en ik niet,” zegt hij. Blijkbaar past dat niet helemaal in een kleuterbrein. | Marian Onrust

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!