Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Niet vies

8 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Persoonlijke hygiëne is niet altijd eenvoudig voor mensen met een verstandelijke beperking. Activiteitenbegeleidster Carolien Hondius schrijft hierover in een bijzondere anekdote in haar boek ‘Mensen-mét. Verhalen over mensen met een beperking’, die geplaatst is in de rubriek ‘echt gebeurd’ in Klik 9. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de anekdote van de activiteitenbegeleidster in Klik 9 van 2021:

Echt gebeurd – Niet vies

Na de wandeling kom ik Arie op de gang tegen. “Ik ga op het toilet even een plasje doen, is dat goed zo?”, vraagt Arie. Even later komt hij terug op de groep en zegt: “Zo, ik heb even een plasje gedaan op de wc, jaaaaa, heel goed gedaan hoor.”
Ik vraag hem of hij ook zijn handen heeft gewassen. Meteen kijkt hij naar me alsof hij een pak slaag gaat krijgen: “Oh, heb ik het niet goed gedaan?”
Ik zeg hem dat ik alleen wil weten of hij zijn handen gewassen heeft, verder niets. ‘Ja ik heb mijn handen gewassen’, antwoordt hij, zichtbaar opgelucht: ‘en ook mijn onderbroek was een beetje vies, geeft niks hoor, welnee, ik heb het er met mijn nagel uitgekrabd’.  |
Een anekdote uit de uitgave van Carolien Hondius ‘Mensen-mét. Verhalen over mensen met een beperking’, waarin ze haar liefde voor het werk en de mensen deelt in bijzondere verhalen uit haar dertigjarige loopbaan als activiteitenbegeleidster. Te bestellen via www.caroliendoet7dingen.nl, prijs € 18 euro inclusief verzendkosten.

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!