Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Kus van Koos

9 maart 2020 Door de redactie Geen reacties

Een overlijden van een cliënt maakt je van slag, beschrijft Erwin de Bruijn in een bijzondere anekdote. Lees zijn bijdrage hierover voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 2 van 2020:

Echt gebeurd Kus van Koos
Ik werk op een groep met oudere cliënten. Ook het overlijden van onze cliënten maken we mee. Op een avond overlijdt Roza. Met haar familie had ik goed contact en ik was net na het moment van overlijden op de groep.

Na even samen zijn met de familie moest ik weg en nam ik afscheid van zus Trudie en schoonbroer Koos. Eerst Trudie: drie kussen, sterkte wensen, en toen Koos. Omdat het overlijden van Roza me zo aangreep, was ik in de war en ging verder. Gedachteloos wilde ik ook bij Koos als afscheid en troost gaan kussen. Al snel was ik weer alert en gaf aan dat ik wat in de war was. Ze begrepen het gelukkig.

Een aantal dagen later was de begrafenis. Na de dienst en de koffietafel konden we de familie condoleren. Omdat ik een late dienst had, ging ik als eerste. Koos kwam naar me toe en gaf me een kus met de boodschap: “Kijk, deze kus verdien je en is echt gemeend!” Dit is nu ruim een jaar geleden, maar ik denk nog vaak dankbaar terug aan die ene kus.  |  Erwin de Bruijn

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!