Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Koortsvrij

14 mei 2020 Geen reacties

Wat doe je als cliënten niet willen binnen blijven vanwege het coronavirus? Begeleider Anne-Marie Klaassen beschrijft dit in een bijzondere anekdote. Lees haar bijdrage voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.
De 'Echt gebeurd’ van Klik 4 van 2020:
Echt gebeurd - Koortsvrij
Het lukt niet om de negentienjarige Mo binnen te houden nu corona rondwaart. Want zoals hijzelf zegt: “Ik ben jong, ik word niet ziek van die ***-corona.”
Dagbesteding is gesloten en hij “blijft echt niet de hele dag binnen hoor! Als ik naar mijn vrienden wil, dan ga ik gewoon.”
Ik vraag de gedragswetenschapper om advies en ze zegt dat we de landelijke richtlijnen aanhouden, dus tegenhouden kan niet. Maar blijf wel met hem gesprek. Lastige opgave als hij er niet is.
Als Mo weer terugkomt moet hij zijn handen wassen en zijn temperatuur laten meten. Na wat gesputter kleedt hij zich snel uit. Ik zeg dat het een oorthermometer is en dat dat niet nodig is. Mo zijn reactie: “Ik heb hard gefietst en ik heb het nu echt heel warm!” | Anne-Marie Klaassen
Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!