Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: gouden tip voor begeleiders

9 maart 2022 Door de redactie Geen reacties

In haar werk als verslavingsdeskundige voor mensen met een licht verstandelijke beperking probeert Claudia Kaagman zoveel mogelijk cliënten te betrekken in het opzetten van nieuwe methodieken en behandelingen. In haar gesprek geeft een cliënt haar de gouden tip om spannende thema’s met een begeleider te durven bespreken. Lees haar anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de anekdote over de gouden tip voor begeleiders in Klik 2 van 2022:

Echt gebeurd – Gouden tip
Ik praat met Sandor over wat er voor nodig is om spannende thema’s met je begeleider te durven bespreken. Sandor geeft een gouden tip: “Je moet samen buiten lopen en dan praten over die dingen. Want als je buiten bent dan verdwijnen je woorden in de lucht. Maar als je op een kantoor gaat praten, dan botsen die woorden tegen de muren en het plafond. Daar gaan de woorden uiteindelijk in vastzitten en dan horen anderen de woorden misschien ook. Het moet geheim blijven, en dat kan het beste buiten, daar verdwijnen de woorden weer.”  |  Claudia Kaagman

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!