Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Gevoelig

8 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Een klein zinnetje in de overdracht doet een begeleider fronzen. Waarom hebben de nachtzorgmedewerkers aan Mark gevoeld? Lees de anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

 Lees de anekdote over Mark in Klik 4 van 2022:

Echt gebeurd – Gevoelig
“Vannacht hebben de nachtzorgmedewerkers aan Mark gevoeld. Dat staat in de overdracht.” Mijn collega is een kwartier eerder begonnen dan ik en vertelt de bijzonderheden uit de overdracht. “Waarom hebben ze gevoeld aan Mark? Ze hebben overigens niets bijzonders gevoeld. Vind je dat niet vreemd?” ratelt ze door. Mijn collega is van slag.

Ik schrik van haar toon en krijg het spontaan warm. Ik weet namelijk gelijk wat er aan de hand is. “O sorry, ik heb gevraagd of ze aan Mark willen voelen,” zeg ik.

Een denkrimpel verschijnt in het voorhoofd van mijn collega. “Sorry, ik ben dat vergeten op te schrijven. Maar hij heeft een nieuwe verzwaringsdeken en nachtzorg moest even checken of Mark warm genoeg bleef.”

Mijn collega haalt opgelucht adem. Ze zegt: “O gelukkig, ik kreeg het er al warm van!” Nou, anders ik wel!  |  Willemieke Klaassen

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!