Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Getraind

12 november 2019 Door de redactie Geen reacties

Ook in brandveiligheid moet je als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking getraind zijn en blijven. Begeleider Willemieke Klaassen vertelt in een bijzondere anekdote hoe ze les krijgen in brand blussen. Lees haar bijdrage voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) kom in de Klik en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 8 2019:

Echt getraind
Iedereen heeft zo zijn expertise en daar moeten we vooral gebruik van maken. De expertise op het gebied van ehbo en brandveiligheid heeft onze trainer Bert. Hij is al jaren brandweerman en werkt daarnaast bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in blusmiddelen.

Bij de facilitaire dienst is er een oefenruimte bij de opslagloods. Bert pakt wat blusmiddelen en steekt een prullenbak in de fik. “Wie wil?” vraagt hij.

Ik pak een blusser, trek het zegel eraf, check even of de blusser het doet en blus de prullenbak met volle overtuiging. Iedereen krijgt de kans om iets te blussen. En wie wil mag nog een keer. Alle vier de blussers zijn helemaal leeg.

Gert, de arbodeskundige, komt in de opslag een nieuwe blusser halen voor een woning. Het schap is leeg. De blussers trouwens ook. De trainingsblussers stonden in een ander schap. Maar wij zijn écht getraind!  |  Willemieke Klaassen

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!