Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Gemotiveerd of niet?

2 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Momenteel vissen zorgorganisaties uit dezelfde steeds kleiner wordende vijver van kandidaten en vallen er op diverse plekken steeds meer gaten in het rooster. Dan sta je natuurlijk open voor iemand die zich spontaan meldt om eens te kijken wat het werken in de gehandicaptenzorg precies inhoudt. Begeleider Ellen van Vliet deelt daarover een bijzondere anekdote, over een jonge vrouw die een dagje wil meelopen. Lees haar bijdrage voor de rubriek Echt gebeurd in Klik, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 6 2019:

Echt gebeurd – Gemotiveerd?
De vraag kwam van de negentienjarige Yoline: ‘Mag ik een dagje meelopen in een groep?’ Ze wil graag werken in de zorg en solliciteren naar een bbl-leerplek, zegt ze. Omdat het werk in de zorg onbekend is voor haar, wil ze achter de voordeur kijken.

Aardige vraag, goede motivatie, maar voor de bewoners kan dat natuurlijk niet. Een uitgebreide rondleiding behoort wel tot de mogelijkheden.

Zo gezegd, zo gedaan. Ze is ruim voor de afgesproken tijd aanwezig. Na een kopje koffie blijft er een grote kring achter op het tafeltje. We lopen over het zorgpark en ik vertel haar van alles over de verschillende doelgroepen en de bbl-opleiding.

Na ruim anderhalf uur praten en vragen beantwoorden, vraag ik wat ze er van vindt. Ze zegt: ‘Ik ga zeker solliciteren. Het is me helemaal duidelijk, ik wil in ieder geval niet met gehandicapten werken!’  |  Ellen van Vliet

Zelf iets bijzonders meegemaakt in of buiten je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!