Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Gek op konijnen

5 november 2018 Door de redactie Geen reacties

Karlijn is gek van konijnen. Ze heeft thuis een konijn, maar zoekt ook graag de konijnen op de kinderboerderij waar ze werkt op. En van het een kwam het ander, schrijft haar begeleider hierover in een bijzondere anekdote.

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 8, november 2018:


Echt gebeurd – Konijn
“Karlijn heeft een nieuwe fiets en daar is ze heel blij mee! Ze heeft nu een mooie roze fiets, met zo'n grote mand voorop. Dat wilde ze heel graag.

Elke morgen vertrekt Karlijn nu met nog meer plezier naar haar werk op de kinderboerderij. Ze gaat altijd eerst langs de konijnen, voordat ze naar de kantine gaat. Konijnen zijn écht haar favoriet. Ze heeft thuis ook een konijn, Pluis. Maar als het aan Karlijn lag, zou ze wel meer konijnen willen hebben dan alleen Pluis.

Vanmorgen was Karlijn al vertrokken voordat ik er erg in had. Tussen de middag kwam Karlijn terug en haalde tot mijn verbazing Pluis uit haar fietsmand. “Pluis heeft gespeeld met de andere konijntjes. Leuk voor Pluis hè? Daarom wilde ik een fietsmand!,” zegt Karlijn quasi onschuldig. Een maand later blijkt dat Pluis het heel gezellig heeft gehad. Pluis heeft een nestje en Karlijn heeft meer konijntjes.”  |  Anne-Marie Klaassen


Zelf iets bijzonders meegemaakt in of buiten je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!