Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: gefocust op eten

5 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Sommige cliënten eten te weinig, anderen kunnen met moeite hun geduld bewaren bij het tafeldekken. Zoals Lukas, die voor begeleider Willemieke het in de gaten heeft, een duik op de eetkar neemt. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 6 2018:


Echt gebeurd – Mag ik?
Lukas is enorm gefocust op eten. Als hij de kans krijgt, dan grijpt hij die met beide handen razend snel, met een voorkeur voor worst met mosterd.

Het is lunchtijd. Ik heb de eetkar alvast bij de eettafel neergezet. Voor iedereen is het duidelijk dat het etenstijd is en ze zoeken hun eigen vaste plekje op. Ik help even iemand aan de andere kant van de tafel met aanschuiven van de stoel, als ik Lukas een duik op de eetkar zie nemen. Ik roep heel hard 'NEEEE'. Lukas kijkt verschrikt op. En dat snap ik, ik schrok eigenlijk ook wel van mezelf. Dat kwam er iets harder uit dan de bedoeling was.

“Sorry Luuk, wat wil je eigenlijk?”, vraag ik. Hij wijst naar het pakje worst. Ik geef hem een plakje. Dat pakt hij aan en dan tikt hij ook de mosterd aan - deze ook nog graag!  |  Willemieke Klaassen


Zelf iets bijzonders meegemaakt in of buiten je werk? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!