Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: Foute vrienden

12 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

"Ik denk dat ik lelijk ben. Ik heb eens verkering gehad, maar een andere jongen had meer spierballen. Toen maakte ze het uit met mij en nam verkering met hem." Mijn hart breekt. Peter is 20, en heeft een licht verstandelijke beperking. Van relaties weet hij niet goed "hoe wij dat doen zodat het normaal is".

Ik probeer Peter uit te leggen dat hij een topgozer is en dat iedereen ervaring heeft met gebroken relaties. Dat hoort bij het leven. Peter lijkt akkoord maar heeft zijn volgende dilemma al klaar: "Ik was laatst bij vrienden. Ze deden gemeen. Ze waren alleen maar met drugs bezig en lachten me uit. Toen ik wegging scholden ze tegen me. Doen jouw vrienden dat ook?"
Peter kijkt mij serieus en enigszins wanhopig aan. Ik leg kort uit wat vriendschap inhoudt en dat schelden daar niet bij hoort. Vriendelijk uitzwaaien wel. Verdorie, dat dacht ik dus al! zegt Peter, die het licht lijkt te zien. Wat een prachtig werk hebben we." | Claudia Kaagman

Echt gebeurd, Klik nummer 4, 2015

Iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring in de rubriek 'Echt gebeurd' in Klik (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!