Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: de beste stroom

28 september 2017 Door de redactie Geen reacties

Cliënten helpen als zij de kans krijgen ook begeleiders graag een handje. Begeleidster Joy de Lange schrijft over een cliënt waarvoor niets te gek is, zoals het opladen van de elektrische vervoersmiddelen van begeleiders. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De beste stroom
Ik fiets dagelijks op mijn elektrische fiets naar mijn werk. Vandaag ben ik vertrokken met een half opgeladen accu en ga bij aankomst op zoek naar een stopcontact om de accu bij te laden, zodat ik straks nog weer terug naar huis kan fietsen.

“Mag ik mijn fiets bij jou in je appartement zetten en opladen, als jij naar je werk bent?” vraag ik een cliënt. Dat lijkt hem een goed idee, “want ik heb toevallig de beste stroom van het huis,” vertelt hij trots aan een collega die erbij staat.

“Aha,” reageert zij lachend, “kan ik mijn auto hier dan ook opladen?” Zonder zich af te vragen of haar auto wel in zijn huis past, antwoordt hij bloedserieus: "Nee, dat kan niet want haar oplader past niet op jouw auto!"  |  Joy de Lange


Ook iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!