Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: creatief en zelfstandig

30 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Lara wil niet afhankelijk zijn en stelt alleen een hulpvraag als ze er echt niet uitkomt. Anne-Marie Klaassen begeleidt deze zelfstandige dame en beschrijft hoe Lara zich met een flinke dosis creativiteit door haar opleiding tot voedingsassistente slaat. Lees haar anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de anekdote over Lara in Klik 3 van 2022:

Echt gebeurd – Ruimte
“Ik regel het zelf.” Lara wil niet afhankelijk zijn en stelt alleen een hulpvraag als ze er echt niet uitkomt. Ze wil voedingsassistente worden en heeft zich aangemeld bij het ROC. Ze is begonnen met de Entree-opleiding en volgens haar gaat het goed.

Gister liet Lara vallen dat ze een presentatie moet doen over de ruimte. Uit belangstelling vraag ik hoe het er mee staat. “Bemoei je er niet mee!” Oké, maar veel tijd aan huiswerk besteedt ze niet.

De volgende dag komt ze ’s middags thuis en zegt trots: “Ik heb een tien voor mijn presentatie! Weet je, ik had een pak melk gekocht, heb de klas mee naar buiten genomen en zei dat ze op moesten letten. Ik gooide de melk weg en zei: kijk, dat is nou de Melkweg! Ha, een tien voor creativiteit en presentatie!” Ach ja, met haar creativiteit, charme en ruimte komt Lara er wel! | Anne-Marie Klaassen

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!